Egil Danielsen er død

Postet av nmfriidrett19 den 29. Jul 2019

I dag, en snau uke før Norgesmesterskapet 2019 åpnes i hans hjemby Hamar, mottok Norges Friidrettsforbund den triste beskjeden om at Egil Danielsen er gått bort 85 år gammel. Med det har Norsk Friidrett mistet en av sine aller største profiler, og våre tanker går i dag til den nærmeste familien.

Tekst: Norges friidrettsforbund

Foto: Egil M. Kristiansen

Egil Danielsen var født den 9. november 1933, og representerte Hamar IL. Tjuetre år senere tok han gull under sommer-OL i Melbourne med et av de mest ikoniske resultatene i norsk friidrett; 85.71. 
Dette var også ny verdensrekord. For denne prestasjonen ble han også tildelt Morgenbladets gullmedalje, Sportsjournalistenes statuett som årets idrettsnavn og Fearnleys olympiske ærespris.

To år senere, i 1958 fulgte han opp med sølvmedalje under Europamesterskapet i Stockholm.

Egil Danielsen deltok også under EM i 1954, der han ble nummer ti, og under OL i 1960 hvor han ikke kom til finalen.

I NM-sammenheng tok han fem strake gullmedaljer i årene 1953-57, i tillegg til to sølvmedaljer i 1952 og 1959 og en bronsemedalje i 1950 – før han fylte 17 år. I 1959 ble han også tildelt NFIF sin gullmedalje for aktiv idrett.

Egil Danielsen satte som aktiv dype spor, og han markerte starten på en æra for norsk spydkasting som umiddelbart ble fulgt opp av utøvere som Willy Rasmussen og Terje Pedersen og i senere år Trine Hattestad og Andreas Thorkildsen.

NM er denne uken tilbake på Hamar, men legenden har takket av. Norsk Friidrett lyser fred over Egil Danielsens minne. Han vil gå over i historien som en av de største. 
Og det blir ikke særlig vakrere enn at samlet Norsk Friidrett hedrer hans minne og tar et felles farvel med legenden i hans egen hjemby. Og på arenaen som nå prydes av statuen av OL-vinneren.

- Dette er en trist dag for Norsk Friidrett. Egil Danielsen var gjennom hele sitt liv en bauta i Norsk Friidrett. Helt frem til det siste bidro han med faglige råd, og han var en viktig støtte for både norske trenere og aktive i en mannsalder, sier friidrettspresident Ketil Tømmernes i en kommentar.

 Over 100 frivillige klare for NM

Postet av nmfriidrett19 den 13. Apr 2019

Tirsdag 9. april – 115 dager før NM – var det duket for kick-off for alle frivillige som ønsker å trå til under mesterskapet på Hamar 2.–4. august.


Norsk Tipping stilte lokalene sine til disposisjon og velkomstordene ble avsluttet med "vi heier på dere". Gode samarbeidspartnere i ryggen er viktig.


 Frivillig innsats er nøkkelen

Leder for NM-komiteen, Torbjørn Almlid, presenterte komiteen og deres arbeidsoppgaver, og alle de fremmøtte fikk utførlig og oversiktlig informasjon om arrangementet og arbeidsoppgavene som venter.

– Uten frivillig innsats kommer vi ingen vei, understreket Torbjørn.


 Folkefest i hele Hamar

Et poeng som ble nevnt flere ganger i løpet av kvelden, er at norsk friidrett er i vinden om dagen. Slik sett kommer NM på Hamar beleilig – også med tanke på VM i Doha en drøy måned etter det nasjonale mesterskapet.

– Målet vårt er å lage et godt NM, fortsetter Torbjørn, før han gir ordet videre til Marianne Myklebust som har stålkontroll på alt vedrørende sponsorer og marked rundt arrangementet.

Et nøkkelord i arbeidet hennes er folkefest, og alle planene legger til rette for mye liv i mjøsbyen både i forkant og under NM.

– Det skal bli en folkefest både lokalt, regionalt og nasjonalt, sier Marianne. NM på Hamar vil ivareta tradisjoner, holde en grønn miljøprofil. I tillegg kommer en rekke aktiviteter rundt om kring i byen, og det blir et stort festivalområdet på parkeringsplassen ved Hamar idrettspark
 
 Trenger fortsatt flere frivillige
 Til tross for at mange frivillige allerede har meldt seg, estimerer hovedkomiteen at det trengs totalt rundt 200 personer for å lage et så sømløst arrangement som mulig. Har du noen timer å avse i NM-helga, er det bare å melde interesse via  denne linken – enten du kan bidra på opprigg, nedrigg eller en av de andre arbeidsoppgavene.Registrer deg som NM-frivillig

Postet av nmfriidrett19 den 3. Feb 2019

Sett av 9. april klokken 1900. Da samler vi ALLE som vil gjøre en jobb som frivillig under NM på Hamar 2.-4. august. For at vi skal få en fullstendig database på frivillige, og for enkelt å kunne nå ut med meldinger vil vi at ALLE registrerer seg på denne siden; https://sport.mobilise.no/www2/Forms/ClerkForm/Clerk.aspx?arr=9129737&lang=NO

Det gjelder også dere som skal være dommere og funksjonærer på banen!

KickOff 9. april klokken 1900 skjer på Norsk Tipping. Agenda blir sendt ut i forkant.Karsten vil ha deg med på NM-laget!

Postet av nmfriidrett19 den 18. Jan 2019

Karsten Warholm gleder seg til NM i friidrett Hamar 2019 og håper du vil være med som frivillig under mesterskapet, som arrangeres 2. - 4. august.

Ønsker du å hjelpe til som frivillig registrer deg her:  https://sport.mobilise.no/Applicant.aspx?arr=9129737